Back to All Events

Crapuul in de Kelder


  • Transport Artspace | Landbouwbelang 3 Biesenwal Maastricht, LI, 6211 Netherlands (map)

Crapuul in de Kelder - het vervolg

Van zaterdag 10 juni tot zaterdag 18 juni is Landbouwbelang in Maastricht het podium voor Crapuul in de Kelder. Een evenement georganiseerd door gastcurator Corina Karstenberg in opdracht van Transport Artspace. Alle activiteiten tijdens deze dagen zijn geïnspireerd op het boek Crapuul, Kroniek van een krottenwijk van Frank Bokern.

Tijdens de meer dan 25 lezingen die de schrijver inmiddels heeft gegeven over Crapuul deed hij het woord. Maar bij Crapuul in de Kelder is het podium voor oud-bewoners van het Stokstraatkwartier en de Ravelijn en voor alle mensen die nog de gevolgen ondervinden van de gigantische kloof die er in Maastricht is geslagen door de industrialisatie, de verstedelijking en de verpaupering.

Maar Crapuul in de Kelder biedt natuurlijk ook alle ruimte om herinneringen op te halen, verhalen te vertellen en om te lachen, want gelukkig hebben de krottenwijkbewoners zich ondanks alle ellende altijd weten te redden, ook dankzij hun humor. In de kelder van Landbouwbelang moet de sfeer ontstaan zoals ze die hebben gekend in het buurthuis van 'hun' legendarische zielenherder pater Castorius.

Kunstenaar LDH draagt gedichten voor, er is een balletvoorstelling, er worden films vertoond en natuurlijk zijn de weergaloze foto’s te zien die Indra Moonen heeft gemaakt van de oud-Stokstraatbewoners. Frank Bokern en Inez Jeunhomme leiden gesprekken met iedereen die langskomt en verhalen over vroeger wil delen. Acteur Maarten Brorens speelt pater Castorius en zal in andere gedaante de befaamde 'Noodkistrede' voordragen van dr. Poels. Het wordt een geweldig evenement! 

Alles is gratis toegankelijk. En reserveren is niet nodig. Dus loop gezellig binnen!

Speciale gast zaterdag 10 juni:
Els Henkelman-Knipschild. Klik hier voor meer nieuws

Blader verder:
Lees meer over Crapuul, Kroniek van een krottenwijk
Ga naar de nieuwspagina
Bekijk de foto's van het Stokstraatkwartier

Crapuul in de Kelder | 10 - 18 juni 2023 
Landbouwbelang | Biesenwal 3 Maastricht (ingang aan maaszijde)




This entire week has been made possible by:


Previous
Previous
June 1

Composizioni Cromatiche

Next
Next
June 24

Clinic: Analoog of Digitaal?